Bezoekers Enkhuizen extra veilig door B.O.P. Beveiliging 2014-2015

10:33 29 maart, 2014 Enkhuizen, Nieuws

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen wil dat Enkhuizen een leuke en gezellige stad is en blijft voor haar inwoners en bezoekers. Vooral in de zomermaanden vinden veel toeristen hun weg naar Enkhuizen. Deze grote toeloop brengt naast een economische stimulans ook uitdagingen met zich mee op het gebied van de openbare orde en de veiligheid. Dit is dan ook de reden dat de gemeente sinds jaren toezichthouders inhuurt om te fungeren als de extra ogen en oren van gemeente en politie.

Dit jaar zal het toezicht worden uitgevoerd door B.O.P. Beveiliging uit Wijdenes. Zij zullen in opdracht van de gemeente toezicht houden op de naleving van wetten en regels die er zijn om de leefbaarheid in de stad te behouden of te verbeteren en om ergernissen, hinder, schade of gevaren te voorkomen. Zo zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat evenementen en kermissen in goede banen worden geleid. Ook de veiligheid in de havens en in het uitgaansgebied is een belangrijk aandachtspunt, evenals de overlast van hangjongeren en uitgaanspubliek.

Burgemeester Jan Baas heeft alle vertrouwen in een prettige samenwerking, “Wij kennen B.O.P. Beveiliging al langere tijd vanuit andere opdrachten. Met hun open benadering en lokale kennis die zij met zich meebrengen verwacht ik dat zij samen met politie en andere handhavers ervoor zorgen dat Enkhuizen een schone, veilige en leuke stad blijft”.

B.O.P. Beveiliging startte zaterdag 29 maart met haar werkzaamheden en zal deze gedurende de gehele zomerperiode, voornamelijk in de weekenden, uitvoeren.

 ???????????????????????????????

 

 

Laatste nieuws